Karar vermesi en zor şeylerden biriydi :) O kadar çok marka ve model var ki ilk bakmaya başladığımızda resmen hiçbir şey anlamadık. Daha sonra tecrübeli arkadaşlara danışmaya karar verdik. Nelere dikkat etmek lazım, önce onları belirledik.
- Çok ağır olmasın. Eğer ana kucağı ile de kullanabileceğiniz bir model bakıyorsanız hafif olmasını zaten beklemeyin. Ama modeller arasında kıyaslama yaparken göz önünde bulundurun. Genelde insanlar bebek biraz büyüyünce bir de "baston tip" denilen modellerden alıyormuş. O modeller daha ucuz, hafif ve az yer kaplıyor. Bebek yeni doğduğunda mecburen ana kucağı kullanacaksınız, bu da biraz ağırlığı göze almak demek... Ana kucağı ayrıca araba koltuğu olarak da kullanılabiliyor.
- Kolay açılıp kapansın. Pratik bir model seçmeye özen gösterin. Zaten bir demo yapıp gösteriyorlar hemen.
- Kapattığınızda az yer kaplasın, arabanın bagajını büyük ölçüde dolduruyor.
- Eğer bizim gibi yolları çok düzgün olmayan bir yerde yaşıyorsanız, arnavut kaldırımı vs. varsa, tekerlekleri büyük olan bir model seçin. Bazı modellerde amortisör mevcut, onları da seçebilirsiniz. Öteki türlü bebekler çok sarsılıyor. Etrafta bebek arabasıyla dolaşanları şöyle bir göz ucuyla kesin, anlayacaksınız :)
- Koltuğun yönü değiştirilebilsin. Yani "çift yönlü" olsun. Rüzgar, güneş, vs gibi durumlarda bebeğin yönünü kendinize yada dışarıya çevirebiliyorsunuz. Bu özellik bence olmazsa olmaz değildi, göz ardı ettim. Çünkü bebek ana kucağı ile taşınacak kadar küçükken illaki size dönük olmalı. Büyüyünce de etrafı görmeli.
Benim en çok beğendiğim üç model şunlardı:
Bu modele uygun ana kucağı olarak da Maxi Cosy öneriyorlardı.
Sineklik ve Yağmurluk : Gerek ana kucağı için gerekse puset için böyle ürünler var. Fiyatları makul. Biz sonradan akıl ettik, size şimdiden söyleyeyim; lazım oluyor :)
No comments:
Post a Comment